14 Mart 2019 Perşembe

Türk Gerilim Yazarı Erol Çelik’ten Cellatlar Kahvesi yayımlandı.



Cellatlar Kahvesi
Cellatlar Kahvesi
Bir Osmanlı gerilimi


        
          Cellatlar Kahvesi’nin başkarakteri Çatal Ağa’nın lakabının hikâyesini veya Balıkhane Zindanındaki Keşanlının infazını okuduğunuzda burnunuza, toprağa düşen kanın kokusu gelecek.
          Cellatlar Kahvesi, dramatik yapıya sahip, tarihi bir gerilim romanıdır.
          Heyula, Satranç ve Şövalye, 19 Numaralı Koltuk, Ağlatan kitaplarının yazarı Erol Çelik, “Kitaptaki yirmiden fazla karaktere sayfalarca analiz ve kurgu yaptığım için, sanki her biriyle tanışmış, ellerini sıkmış, ölümlerini izlemiş gibiyim,” diye anlatıyor kitabını.

          Köyün namusunu kirlettiğini iddia edip, Devşirme Karısını öldürmeye çalışan kör bir adam. Oğlu tarafından kahraman zannedilen bir gece bekçisi. Başkasının suyunu kirleten Aslan Ağa. Babasının kaderine boyun eğmek zorunda olan, Kara Ağa. Oğlunun kanatlarında uçan, mavi gözlü Cellatbaşı Çatal Ağa. Ölmek için celladına yalvaran Yusuf. Uğrunda adam öldürülen Ermeni Dansöz.
          Tüm bunlar ve daha fazlası, cellatların acımasız hayatlarının birer yan öyküsü adeta.

          Artık sadece günahlarıyla değil, gölgeleriyle de ölmek zorundaydı.

          Cellatlar Kahvesi, Osmanlıda geçen tarihi bir gerilim romanıdır.

Cellatlar Kahvesi
Cellatlar Kahvesi
Erol Çelik

Arka Kapak Yazısı

          Galata’daki taş meyhanede bu gecelik müzik susmuştu ama yarın geceden tezi yok, tekrar başlayacaktı. Belki Arap yeni bir dansöz çıkaracaktı sahneye, belki yeni kabadayılar naralar atacaktı. Kim bilir belki de yeni cinayetler işlenecekti. Oysa kesin olan tek şey Kıpti’nin bundan sonraki hayatı tamamen değişecekti.

          Kim celladını karşılarken bu kadar mutlu olurdu ki?

          Tereddüt etme ağam!

          Artık sadece günahlarıyla değil, gölgeleriyle de ölmek zorundaydı.

          Yerde cansız bir şekilde kanlar içinde yatan babasının elinden palasını aldığında Onur savaşı çoktan bitmişti. Babasının kanıyla kızıla dönmüş palayı havaya kaldırarak diğer cellatlara gösterdi. “Ben Kızıl Ağa’nın oğluyum,” dedi. “Onun ekmeğini yedim, onun suyunu içtim ve onun silahını kullanacağım.”

          O bir cellat oğluydu ve oğlu bir cellat olacaktı.

Cellatlar Kahvesi
Türk Gerilim Yazarı Erol Çelik
Cellatlar Kahvesi